Hoi,
ik ben Bianca Meekes

Als interieurstylist help ik je graag jouw droomhuis te creëren en een ruimte geheel naar wens te ontwerpen. Ik vind het heerlijk om voor een ander creatief bezig te kunnen zijn en een ontwerp te maken wat bij degene past. Elke dag werk ik met plezier, passie en veel creativiteit aan opdrachten om de klant een zo fijn, plezierig en persoonlijk interieur te bieden. Waarbij de wensen en behoeften vooral voorop staan.


Van jongs af aan ben ik altijd graag creatief bezig. Daarom had ik ook gekozen voor een opleiding waar ik mijn creativiteit in doen en denken kwijt kon. Dat was mbo-activiteitenbegeleiding. Na de opleiding heb ik 21 jaar als activiteitenbegeleidster gewerkt in een verpleeghuis. Maar helaas veranderde het beroep door de jaren heen. De creativiteit staat steeds meer op de achtergrond en ook werd er in de verpleeghuiszorg veel bezuinigd waardoor de toekomst voor activiteitenbegeleiding onzeker is. Daarom heb ik in 2017 besloten om mijzelf op een ander werkvlak te gaan richten. We hadden inmiddels twee huizen verbouwd en daardoor was ik erg geïnteresseerd geraakt in ontwerp en styling. Ik heb toen de opleiding interieurstyling gevolgd aan de interieuracademie te Doetinchem. Deze opleiding inspireerde mij enorm en ik vond dat ik nog niet klaar was. Dus er volgde nog een opleiding in de binnenhuisarchitectuur. Beide opleidingen heb ik succesvol met mooie examencijfers afgerond.

Daarna heb ik met veel plezier, creativiteit en passie nog een heel aantal andere opleidingen, cursussen en workshops op interieur gebied gevolgd. Zoals interieurstyling, binnenhuisarchitectuur, sketchup tekenen, kleuradviseur, lichtopleiding, interieurfotografie en flatlay fotografie.

 Begin 2020 was er door reorganisatie op mijn huidige werkplek geen passend werk meer voor mij, waardoor ik samen met de organisatie heb gekozen om afscheid te gaan nemen van mijn baan als activiteitenbegeleidster.

Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn ouders en mijn broertje hebben een bouwbedrijf. Ik heb dus enige ervaring in de bouwwereld en weet wat het ondernemerschap grotendeels inhoud. Dit alles bij elkaar maakt dat ik heb besloten om zelf ook de uitdaging als ondernemer aan te gaan. 

 Uiteraard ben ik op de hoogte van alle nieuwe trends in woonstijlen, kleuren en materialen. En neem ik dit mee in mijn ontwerpen. Ik bezoek regelmatig beurzen, volg online trends, maar ook scholingen en trainingen blijf ik volgen om mezelf te blijven inspireren en jou een goed advies te kunnen geven.

Ik heb geen voorkeur voor een speciale woonstijl of kleur. Iedereen is anders en heeft andere wensen en behoeftes. Dus elk interieur wordt anders. Ik vind het dan ook een enorme uitdaging om voor iedereen een persoonlijk en eigen interieur te ontwerpen, waar men zich helemaal in thuis voelt. Wel met een creatieve wending waar jij misschien zelf nog niet aan hebt gedacht.