Werkwijze in het kort

  • Kennismaking: Een interieurontwerp begint altijd met een kennismakingsgesprek. We maken een afspraak en ik kom op de desbetreffende locatie. Dit eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

We bespreken onder andere je wensen, behoeften, woonstijl, evt. kleuren en budget. Ook bekijk ik de betreffende ruimte(s) en eventuele bouwkundige tekeningen. Ik maak foto’s van de ruimte(s) en eventuele meubels en accessoires die moeten terugkomen in het nieuwe interieur.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
  • Offerte: Na deze kennismaking maak ik aan de hand van je wensen een vrijblijvende offerte. Wanneer deze akkoord is bevonden ga ik aan de slag.  • Tussentijds contact: Tussentijds hebben we contact om te bekijken of het concept aansluit bij je verwachtingen.

Bij een kleur en materiaaladvies kom ik overdag een keer op de locatie om de exacte kleuren te bepalen. En hou ik rekening met lichtinval.

  • Eindpresentatie: Uiteindelijk is er een definitief ontwerp waarmee jezelf of een vakman aan de slag kan. We maken dan weer een afspraak en ik presenteer het definitieve plan aan je. Je kunt hiermee zelf aan de slag of een vakman inschakelen. Heb je liever dat ik de contacten heb met een vakman of bedrijf. Dat behoort ook tot de mogelijkheden.


Alle pakketten opgesomd 

Interieur advies


Een huis moet sfeervol zijn om van te genieten en tot rust ze komen. Maar ook functioneel zijn en een prettige indeling hebben. Maar hoe doe je dat? Ik kan je hiermee helpen. Door een goede basis te creëren en je de goede keuzes te laten maken, zodat je uiteindelijk je droomhuis kunt verwezenlijken.

Vind je het moeilijk om te beoordelen hoe een ruimte er in het echt uit kan zien dan kan ik voor jou een 3d ontwerp maken. Dit is een computerontwerp waarmee je als het ware door de ruimte kan lopen. Zie ook tabblad 3D ontwerpen.

Je kunt je hele huis restylen of een totale metamorfose geven. Maar ook met hele kleine dingen zoals een andere indeling, andere accessoires of een nieuw behangetje kun je al heel veel bereiken. Om een indicatie te geven in welke mogelijkheden er zijn en wat daarvan de kosten zijn heb ik een aantal pakketten samengesteld. Kijk gerust bij deze pakketten. Zit het gewenste pakket er niet bij neem dan contact met me op dan kan ik voor jou een pakket op maat samenstellen.

Wil je wat inspiratie opdoen? Kijk dan bij mijn portfolio.Interieuradvies op locatie

Wil je je je interieur een verandering geven? Ben je ff inspiratieloos? Of wil je graag wat tips en adviezen? Dan is een interieuradvies op locatie wat voor jou. Ik kom bij je thuis en je kunt me al je vragen stellen over bijv. een andere indeling, meubel ideeën, kleur en verlichting. Eventueel kunnen we ook al gaan schuiven met de meubels of een nieuwe kleur uitkiezen.

Basisstarttarief € 225,- 

Eventuele uitbreiding uren
€ 65,- per uur incl. btw.Snelle make over pakket

Wil je je interieur snel een nieuwe boost geven met nieuwe meubels of een andere kleur dan kan ik je een flitsadvies geven. Telefonisch of per mail hebben we contact over jou wensen en ideeën. Ik ontvang graag een plattegrond met maten en foto’s van de huidige situatie. Aan de hand daarvan werk ik een advies uit in onderstaande onderdelen.  

 · Moodboard

 · 2D plattegrond met indeling

 · Meubel voorstel of kleuradvies

€ 285,- per ruimte

Basis 3d interieur advies

Ben je toe aan een geheel nieuw interieur? Maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken en heb je behoefte aan een advies? Dan is dit een geschikt pakket voor jou. We maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit is geheel gratis. Daarin bespreken we onder andere jou wensen en ideeën. Daarna maak ik van onderstaande onderdelen een uitgewerkt plan.

 · 

 · 2 nieuwe indelingsplattegronden

 · Kleur- en materiaal advies

 ·

 · Voorstel meubels

 · 

 € 675,- per ruimte


Totaal interieurontwerp inclusief 3D uitwerking 

Ga je verbouwen, renoveren of geheel nieuwbouwen, dan is een goed doordacht interieur- en lichtplan essentieel. Dit scheelt veel spanning en stress. Maar het kan uiteindelijk ook schelen in je portemonnee. Ik ga je helpen om direct al de goede keuzes te maken en rekening te houden met alle belangrijke aspecten. Zodat je achteraf geen spijt hebt van je eigen gemaakte keuzes.

Ik spring dan ook graag al bij de beginfase in. Zodat we samen met eventuele andere specialisten een mooi totaalplan kunnen maken en er achteraf niet nog van alles veranderd moet worden. In het kennismakingsgesprek dat geheel gratis is bespreken we jouw ideeën en wensen. En bekijken we de bouwtekeningen. Naderhand werk ik alles uit in onderstaande onderdelen.

· 

· Sfeerbeeld

· 2D Plattegrond indeling op schaal

· Kleuradvies

· Materiaaladvies

· Lichtplan

· Verlichtingsplan

· 3D uitwerking

·  Meubeladvies

· 1 keer een tussenpresentatie

· 1 keer een  eindpresentatie

 1100,- per ruimte
Een plan voor meerdere ruimtes is ook mogelijk, vraag gerust om meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Mocht je graag een andere indeling in je woning hebben en muren willen verplaatsen of verwijderen dan is een goede doordachte indeling essentieel.

Omdat ik de opleiding binnenhuisarchitectuur heb gevolgd kan ik je daarover ook een advies geven.


Lichtadvies

Vaak wordt onderschat hoe belangrijk verlichting in een interieur of op een werkplek is. Verlichting is de basis voor comfortabel wonen en werken en gaat veel verder dan alleen centrale lichtpunten of leuke armaturen plaatsen.

Ik kijk naar architectuur en zorg voor een goede balans tussen sfeer, basis en functionele verlichting. Dit alles verwerk ik in een lichtplan. Verder bestaat een lichtplan uit een plattegrond met daarin getekend de verlichttingspunten en het type armaturen. De voorgestelde armaturen en technische gegevens verwerk ik in een apart plan genoemd; verlichtingsplan.

Hieronder heb ik een aantal pakketten samengesteld zodat je een idee heeft welke mogelijkheden er zijn. Heb je belangstelling?  Of heb je een ander project of een situatie welke niet bij onderstaande mogelijkheden staat? Neem contact met me op en vraag gerust naar de andere mogelijkheden.Lichtadvies op locatie

Ben je niet tevreden met de huidige verlichting. Dan geef ik je graag een mondeling advies. Ik kom op locatie en in maximaal 2 uur tijd geef ik advies en antwoord op al je vragen. Ik maak een schets van de ruimte en teken daarin de lichtpunten. Je krijgt een advies over type armaturen en verlichtingsbronnen.

€ 125,-

Uitgewerkt Lichtplan voor 1 ruimte

· Kennismakingsgesprek op locatie

· Moodboard van de voorgestelde armaturen

· Lichtplan

· Verlichtingsplan

· Overzicht met specificaties van alle     armaturen

· Uitgewerkt plan zodat de aannemer en elektricien aan de slag kunnen met het Electra plan

 € 285,- per ruimte

Lichtadvies voor een verbouwing, renovatie, nieuwbouw of op maat

Ga je verbouwen renoveren of nieuwbouwen? Dan moet in een vroeg stadium de lichtpunten al bepaald worden en is een goed doordacht lichtplan essentieel. Met dit lichtplan hebben de elektricien en aannemer een leidraad voor een Electra plan. Om een lichtplan optimaal te maken is het aan te raden om van tevoren ook al over na te denken hoe het interieur en de keuken indeling eruit gaat zien. Het lichtplan kan ik dan aanpassen aan de gewenste opstelling.

Ook kan ik een advies op maat voor je samenstellen. Maak gerust een afspraak met me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Kleur- en materiaal advies

Meestal ben je je er niet van bewust van het effect van kleur op je gemoedstoestand. Toch is kleur van zeer grote invloed op hoe je je voelt in een ruimte.

Elke kleur staat voor een bepaalde emotie. Zo staat blauw bijvoorbeeld voor rust en oranje voor warm. Het is dus heel prettig om kleur toe te voegen in een ruimte. Ook kun je met kleur een ruimte groter laten lijken of juist weer kleiner, hoger of lager enzovoort. Je kunt met kleur heel veel bereiken. Daarom vind ik het heel prettig om kleuren te gebruiken in mijn interieurplannen. De exacte kleur bepalen doe ik het liefst op locatie. Dit omdat kleur op elke plek, bij verschillende lichtinval en in elke ruimte anders uitvalt. Uitgewerkt kleuren en materialenplan

Dit is een uitgebreider plan. We bespreken je wensen en van welke kleuren je houdt. Na dit gesprek ga ik verder aan de slag. We maken een moodboard met de sfeer die de ruimte zou moeten uitstralen. Is dit akkoord dan ga ik verder met stalen uitzoeken van bijvoorbeeld de kleuren, behang, raambekleding en vloeren. Tussentijds kom ik nog een keer bij je om de exacte kleuren te beoordelen. Uiteindelijk is er een definitief ontwerp waarmee jezelf of een vakman aan de slag kan.

Moodboard, kleur- en materialenplan, kleurnummers en stalen, Kleurbeoordeling op locatie. 

€ 285,- per ruimte

•          Genoemde tarieven gelden voor een ontwerp van één ruimte, inclusief 21% BTW.

•          Reiskosten binnen een straal van 30 km, daarbuiten wordt een vergoeding van €0,19 per km berekend en een reistijd vergoeding.

•          Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en wordt niet in rekening gebracht. Wel wordt een evt. kilometervergoeding en reistijdvergoeding in rekening gebracht.

•          Mocht er toch nog meer behoefte zijn aan adviestijd buiten de adviesmomenten die in de offerte zijn opgenomen, dan zal dit in rekening worden gebracht aan de opdrachtgever.